Vice-kampioen NK pizza bakken komt uit Ootmarsum

Giacomo Zagami, woonachtig aan de Westwal in Ootmarsum, met echte Italiaanse roots, wist tijdens het NK pizzabakken de tweede plaats te behalen achter de winnaar Paolo Marino van Mangia Pizza & Pasta Centrum in Amsterdam. Giacomo Zagami, beter bekend als Jack onder de Ootmarsummers, werd tweede met zijn pizza. Hij kreeg van de vakjury complimenten voor het gebruik van seizoensproducten, het gekozen meel en zijn techniek. ‘Jack’ werkt als chef bij Ristorante Il Municipio in Denekamp.
De liefde heeft hem naar Nederland/Ootmarsum gebracht. Het bevalt hem hier bijzonder goed en zeker het werk bij Ristorante Il Municipio. Met zijn vriend Andras Koops heeft hij aan zijn CV gewerkt en aan Andras vertelde hij ook dat hij voor deze wedstrijd tijdens de Horecava allerlei pizzaexperimenten heeft gedaan om tot deze creatie te komen. Met succes dus!

Unieke creatie
Op dinsdag 10 januari vond het NK pizzabakken plaats tijdens de Horecava in Amsterdam. 20 geselecteerde deelnemers/bakkers hebben gestreden voor de titel op Nederlands grootste horeca beurs. Giacomo kwam met een unieke creatie.  De naam van de pizza is  ‘la tigre nel giardino’, vrij vertaald ‘de tijger in de tuin’.  De ingrediënten bestaan uit Andijvie saus, gele tomatensaus, Burrata (Italiaanse verse kaas van koemelk die gemaakt is van mozzarella en room), pompoen en chips van Parmezaanse kaas. Wil je zijn creatie proeven: Dat kan bij Ristorante Il Municipio in Denekamp, waar hij chef is.

Wedstrijdgegevens
De jury van het NK Pizza bakken 2023 bestond uit Renato Bosco (eigenaar van Saporè in San Martino, Marcel Losekoot (eigenaar van en mastertrainer bij De Pizza Academy), Giovanni d’Apice (culinair adviseur, kookboekenschrijver en eigenaar Artixitra), Robert Kranenborg (SVH Meesterkok, culinair adviseur en ondernemer) en Chef Erik van der Kooij (pizzabakker en bekend van TikTok, Instagram en YouTube).
Deelnemers worden tijdens de mise en place beoordeeld door een praktijkjury. Deze beoordeling vindt plaats op basis van de hygiënecode Horeca 2016. De praktijkjury let ook op efficiency, tijdsindeling en de betrouwbaarheid van de kostprijscalculatie.
Meer informatie:https://lekkerstewedstrijden.nl/paolo-marino-pakt-goud-tijdens-nk-pizza-bakken-2023/

< Vorig / Volgende bericht >