Vragen CDA over vervuild oliewater

De fractie van het CDA Dinkelland heeft vragen aan het college over risico’s van de opslag van het oliewatermengsel in voormalige gasvelden in Dinkelland. Het CDA vraagt zich af of in Dinkelland dezelfde problemen kunnen ontstaan, zoals met de opborrelende olie uit lekkende zoutcavernes in het Duitse Aamsveen, nabij de Rijksgrens bij Haaksbergen.

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft onlangs het olieveld Schoonebeek opnieuw in gebruik genomen. Met een nieuwe techniek – het injecteren van stoom – wordt de olie uit het veld gehaald. Het oliewatermengsel wordt bovengronds gescheiden. De olie wordt bewerkt in raffinaderijen en het vervuilde oliewater wordt geïnjecteerd in lege gasvelden in de gemeente Tubbergen, Oldenzaal en Dinkelland. In de gemeente Dinkelland wordt hiervoor het  gasveld Rossum-Weerselo gebruikt.

Alhoewel de fractie zich realiseert dat het hier over twee verschillende processen en opgeslagen producten gaat maakt het CDA Dinkelland zich toch zorgen over de mogelijke risico’s van de opslag van het oliewatermengsel. Deskundigen hielden het immers ook voor onmogelijk dat de zoutcavernes zouden lekken raken!

Het CDA heeft daarom verschillende vragen aan het college over de risico’s en hoe het gemeentebestuur wordt betrokken mocht er zich een calamiteit voordoen.

 

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

CDA Dinkelland vraagt naar uitspraak over vertraging bouwprojecten

CDA Dinkelland vraagt naar uitspraak over vertraging bouwprojecten

Bouwprojecten zouden grote vertraging door bezwaren van omwonenden oplopen, zo erg dat wethouder Bra...

Lees verder >
Gemeente maakt prijsafspraken voor starters na vragen CDA

Gemeente maakt prijsafspraken voor starters na vragen CDA

De gemeente Dinkelland gaat zo veel mogelijk prijsafspraken met particuliere projectontwikkelaars ma...

Lees verder >
Kwaliteit busvervoer ondermaats: CDA stelt vragen

Kwaliteit busvervoer ondermaats: CDA stelt vragen

Uitgevallen bussen, wachtende reizigers en weinig informatie. De reden? Personeelstekorten en stijge...

Lees verder >