Het was warm op de tweede Siepelmarkt. Het gevolg van deze tropische dag was wel dat het beduidend minder druk werd in Ootmarsum dan tijdens de eerste editie van dit evenement. In de ochtenduren bleek het allemaal nog wel mee te vallen en zorgden de bezoekers voor een gezellige drukte. Dat hield aan tot pakweg drie uur en daarna verdwenen meer mensen uit het stadje dan dat er binnenkwamen. Toch waren organisatie, standhouders en ambachtslieden niet ontevreden. De omzet bleek in veel gevallen mee te vallen en de terrassen bleven goed bezet. Hetzelfde verhaal gold voor de Kindermarkt waar de jonge kooplui ’s morgens hun geld moesten verdienen. ’s Middags werd het gewoonweg voor velen te warm al bleven de schaduwplakken nog lang bezet. Op het Ties Venekampplein waren demonstraties van de brandweer en gaven ook Buitengewone Opsporingsambtenaren tekst en uitleg over hun functie. Dat zorgde voor het nodige begrip bij bezoekers waarom Boa’s genoodzaakt zijn om te handhaven en zelfs te bekeuren.
De Brocante markt is een mooi onderdeel geworden en de verkoop vanuit de kofferbak van de auto’s bleek een succes. Mooi is het ook dat het klooster twee nieuwe, ambitieuze ondernemers heeft in de personen van Gerard Kosse en Gerard Velthuis. Iedereen kon alvast een kijkje nemen in de kloosterkeuken en het zag er zonder overdrijven geweldig uit. Ook het ‘Scultegedeelte’ is een pareltje geworden en dat ziet er voor de toekomst gewoon goed uit. Ook dit is een nieuwe impuls voor Ootmarsum. Het Kerkplein was een centraal punt waar van alles te bleven viel.
De Vasser Boerendansers maakten er een mooi spektakel van met John en Tanja Versteeg als het gelukkige bruidspaar. De oude ambachten trokken in de ochtenduren weer veel bekijks. De touwslager gaf mooie demonstraties, terwijl Eddy Tenniglo zijn vakmanschap toonde met het maken van midwinterhoorns. Vader en zoon Bekhuis werkten zich in het zweet door klompen te maken, maar ze doen het nog steeds met liefde voor dit oude vak. Steeds was er bij de oude ambachtslieden trouwens gelegenheid om een praatje te maken en uitleg te vragen over hun werk ‘van vroeger’. De Molenstichting Dinkelland verkocht zelf gemalen meel en de bijenvereniging toonde het belang van bijen voor het evenwicht in de natuur. Ondertussen was de EHBO deze editie druk met wespensteken, want dit insect was in grote getale, en waar niet, te vinden op de markt.
De tweede editie was duidelijk minder druk, maar wel weer heel gezellig. Tevreden gezichten na afloop bij organisatie en deelnemers en er werd al weer vooruit gekeken naar de laatste editie en die is op donderdag 13 augustus van 10.00 uur tot 18.00 uur.
Onze fotograaf Caspar Kouijzer heeft een mooie reportage gemaakt van wat er allemaal te beleven viel. Dat heeft hij ook te danken aan de welwillendheid van directeur Frederiek Ferrari van Dinkelland Werkt, want van haar mocht Caspar op de Siepelmarkt foto’s maken en dat is toch het liefste wat hij doet!!