Vond u de zomer van ‘t afgelopen jaar te droog? En hoe heeft u de natte winters van vroeger ervaren? Kun je hier iets aan doen? Is ons milieu van invloed? Valt ergens rekening mee te houden? Zeker in Noordoost Twente, waar de grondwaterstand, dus regen zo noodzakelijk is voor onze prachtige natuur, maar zeker ook voor onze boeren.
Waterschap Vechtstromen is qua beleid verantwoordelijk voor ‘ons natje en droogje’. Vindt u het Waterschap belangrijk?
Wat doet het Waterschap voor ons en hoe kunt u, als burger, invloed uitoefenen? Zoals u weet zijn dit voorjaar de Waterschapsverkiezingen.
Daarover en meer spreekt ‘de aanvoerder’ van het Waterschap, dhr. Stefan Kuks op 13 februari. Afkomstig uit Losser kent hij het Twentse land door en door. Hij zal daarom niet alleen ingaan op het grote takenpakket van het waterschap Vechtstromen, maar ook heel nadrukkelijk inzoomen op het waterbeleid in de gemeente Dinkelland. Het thema luidt dan ook: ‘De droogte van 2018 versus de regen in 2019 Lusten, lasten en mogelijkheden.’ Hierover praat de heer Stefan Kuks, Watergraaf van waterschap Vechtstromen en hoogleraar waterbeheer aan de UT. Na afloop van zijn verhaal gaat hij graag met u in gesprek.
Woensdagavond 13 februari 2019
Organisatie: Lokaal Dinkelland
Plaats: De Stiftsschool op het Stift in Weerselo
Inloop en koffie vanaf 19.00 uur. Aanvang 19.30 uur.
De toegang (met koffie) is gratis
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Lokaal Dinkelland. Iedereen die belangstelling heeft voor deze ‘problematiek’ is van harte uitgenodigd.
Kengetallen Vechtstromen:
Oppervlakte: 225.000 hectare
Inwoners: 800.000
Gemeenten: 23
Provincies: Drenthe, Overijssel en Gelderland
Watergangen: ruim 3700 kilometer
Rioolwaterzuiveringsinstallaties: 23
Stuwen: 1300
Gemalen circa 200
Personeel: circa 500
Jaarlijkse investeringen: 55 miljoen euro
Jaarlijkse exploitatie-omzet: 130 miljoen euro.