Veel mensen kennen Aaldrik Vos als de man van de Gall en Gall , die samen met collega Gerja Busscher deze slijterij in de Ootmarsumse AH-winkel runt. Naast zijn brede kennis over allerlei dranken heeft hij zich tevens gespecialiseerd in whisky’s. “Het is een fantastisch product waar ik heel graag over mag praten. Iedere whisky heeft zijn eigen, bijzondere verhaal. In Schotland en Ierland zijn er zoveel distilleerbedrijven, die allemaal volgens hun eigen recept whisky maken. De onderlinge concurrentie maakt het prachtig om daarover te vertellen. Niet zoals Ierland en Schotland elkaar betwisten waar de bakermat ligt van de whisky. Ook zij bakkeleien daarover, maar dat zijn ‘gevechten’, die niets te maken hebben met de kwaliteit van deze drank. De whisky’s hebben een heerlijke smaak en de verschillen daarin laat ik de deelnemers aan deze whisky avond ook zeker proeven. Ik probeer op deze avonden te zorgen voor veel interactie. Er is een PowerPoint presentatie, die het proces van whisky stoken laat zien. Zelf vind ik het heel fijn om diverse anekdotes te vertellen en natuurlijk is er het proeven van de whisky om de deelnemers zelf te laten ervaren welke smaakverschillen er zijn,” vertelt Aaldrik Vos.
De whisky avond is op 20 mei vanaf 20.00 uur in restaurant ’t Pläske aan het Kerkplein in Ootmarsum. Opgave kan bij Gall en Gall of via mail aaldrik.vos1@gall.nl.