Wilde snert

In deze donkere dagen voor Kerst zijn (h)eerlijke winterrecepten van harte welkom. Dankzij de organisatie ‘In het wilde weg’ ontvingen we dit recept ‘Wilde snert’. Wie het eens proberen wil: hieronder de ingrediënten en de bereiding.

Ingrediënten:

vergiet vol wintergroene kruiden (kleine veldkers, dovenetel, veldzuring, vogelmuur, winterpostelein)
300 gram spliterwten
scheutje olie
2 uien
2 teentjes knoflook
2 winterpenen
¼ knolselderij
2 laurierblaadjes
1 theelepel rozemarijn
1 theelepel tijm
1 bouillon blokje
peper en zout

Bereiding:

Kook de spliterwten ongeveer 40 minuten in ruim water, tot ze bijna gaar zijn.

Snijd de wilde kruiden in kleine stukjes en zet ze apart.

Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de peen en knolselderij in blokjes.

Verhit een scheut olie in een soeppan. Fruit de ui en knoflook hierin en voeg de knoflook, peen en knolselderij toe. Roerbak een paar minuten. Schenk dan de gekookte spliterwten met het kookvocht erbij.  Vul aan met water tot het de gewenste dikte heeft en voeg de kruiden, specerijen en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat op zachtjes pruttelen tot de wortel en knolselderij gaar zijn.

Roer er de wilde kruiden door en laat nog een minuut opwarmen.

Kijk voor meer recepten en/of informatie over opleidingen en excursies over eetbare wilde planten op www.inhetwildeweg.nl

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Herfstkanotocht op de Hunze

Herfstkanotocht op de Hunze

Op 23 november organiseert In Het Wilde Weg een avontuurlijke herfstkanotocht op de Hunze. Wij varen...

Lees verder >
Duik drie maanden in de wereld van eetbare wilde planten

Duik drie maanden in de wereld van eetbare wilde planten

De natuur heeft ons een overvloed aan plantaardig voedsel te bieden. Om ons heen staan zelfs in de w...

Lees verder >
Wilde wandeling bij Mooyland

Wilde wandeling bij Mooyland

Op vrijdag 18 oktober organiseren cidermaker en landschap hersteller Frank Rozendaal uit  Mooyland ...

Lees verder >