Zeven nieuwe woningen op ‘Erve Molenbeek’

De gemeente Dinkelland heeft aannemer Lansink opdracht gegeven om de ‘oude gemeentewerf’ bouwrijp te maken. De contouren van het nieuwe plan, met de naam ‘Erve Molenbeek’, zijn inmiddels al goed te zien. De zeven kavels zijn al in een vroeg stadium door de gemeente verkocht aan particulieren. De kavelgrootte varieert van 787 m2 tot 983 m2. Met de verkoop van deze bouwkavels is de gemeente in staat om na vele jaren het tot stand komen van de nieuwe gemeentewerf op het industrieterrein de Mors ‘te financieren’.

Op palen bouwen
Het bouwrijp maken verloopt, volgens de verantwoordelijk ambtenaar, zonder problemen. Voor de nieuwe bewoners is er echter wel een kink in de kabel gekomen, want vaste grond om hun huizen op een stevig fundament te bouwen is pas tussen de 15 en 20 meter te vinden. Dat betekent dat ze hun woningen op palen ‘moeten’ bouwen. Gelet op de nieuwe voorschriften krijgen deze huizen op erve Molenbeek ook geen aansluiting op aardgas. Verder worden de woningen door de gemeente getoetst aan het bestemmingsplan en moeten ze passen in de omgeving, die voor een groot gedeelte ook bepaald wordt door de karakteristieke gebouwen op het terrein van het Openluchtmuseum.  https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.1774.OOTBPGEMEENTEWERF-VG01/b_NL.IMRO.1774.OOTBPGEMEENTEWERF-VG01_rb2.pdf


Overleg Openluchtmuseum over (natuurlijke) afscheiding

In de nabijheid van de nieuwe werkplaats van het Openluchtmuseum Ootmarsum wordt een bomenrij opgeofferd aan het nieuwe plan. Het bestuur van het Openluchtmuseum, de gemeente en enkele nieuwe noabers hebben inmiddels overleg gevoerd over een (natuurlijke) afscheiding. De ideeën, gedragen door alle partijen, worden momenteel verder uitgewerkt.

Ontsluiting via de van Bevervordestraat
De hoofdontsluiting van dit nieuwe plan gaat via de Van Bevervordestraat. Tevens komt er een ontsluiting voor fietsers (fietsstraat) achter de sporthal  langs naar de Wildehof. De huidige ventweg, die zorgt voor de aan – en afvoer van Gasterij Oatmössche, de bierbrouwerij en de nieuwe ‘Bierspa’ van de familie Heupink, blijft intact. (Vracht)auto’s zijn op het eerste gedeelte ‘te gast’. Dat geldt vooral voor dat traject, waar ook veel fietsers gebruik van maken. Mensen, die naar het centrum fietsen en terug, maar zeker ook de leerlingen van basisschool de Meander en de gebruikers van sporthal de Schalm, worden met de nieuwe verkeersmaatregelen in bescherming genomen. Ook tijdens de bouwwerkzaamheden heeft de gemeente extra maatregelen genomen om het (fiets)verkeer in veilige banen te leiden. Vrachtwagens hebben instructie gekregen om daar stapvoets te rijden. Er is ook contact geweest met de Meander. Kinderen, die op de fiets naar de Meander komen, is gevraagd om het laantje naar de van Bevervordestraat tijdens de bouwactiviteiten te mijden en via de Profietstraat naar school te fietsen.


De bouw zorgt uiteraard de komende maanden voor overlast, maar er is geprobeerd om met vele gebruikers en betrokkenen rekening te houden. De zeven  woningen komen er en velen hopen dat de bewoners veel woongenot ervaren op deze bijzondere plek.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Erve Molenbeek ‘in het groen’

Erve Molenbeek ‘in het groen’

Erve Molenbeek komt stap voor stap dichterbij. Het college stelt de raad voor om het bestemmingsplan...

Lees verder >